Xac Hero Klein 18

Canyoneer Rope 4 - VOLZET

Ga op ontdekking in de moeilijkste canyons

In de Canyoneer Rope 4 opleiding wordt je opgeleid om canyons met veel water af te dalen. De opleiding gaat dan ook vooral over voortbewegen in water en dit op rappels en bij het vorderen door de canyon. Je krijgt in deze opleiding alle technieken aangeleerd om je op een veilige manier in de moeilijkste canyons te begeven.

Naast het aanleren van de kennis en technieken om door moeilijke canyons te geraken gaan ge we ook dieper in op allerhande reddingstechnieken. We bekijken complexe accidenten scenario's leren je aan hoe deze op te lossen en in de eerste plaats hoe ze te vermijden.

Na deze opleiding ben je klaar om de moeilijke en zware canyons op te zoeken. 

Ben je nog wat onzeker over technieken van de Rope 3 of wil je nog wat herhaling voor de volgende stap? Schrijf je dan zeker in voor een Rope 3 opfrissingsdag en/of de bijscholing reddingstechnieken. 

€670

Opleidingsduur7 dagen, waarvan 1 techniekdag in België en 6 dagen stage in het buitenland
ToelatingsvoorwaardenDe minimale leeftijd van de cursist is 21 jaar
De cursist is in bezit van het diploma Canyoneer Rope 3 
De cursist is in bezit van een geldige KBF verzekering
BevoegdhedenNa het slagen mag de cursist:
functioneren als teamleader in canyons tot en met het niveau v5a5V

Canyoneer Rope 4 opleiding

LocatieTechniekdagen (België)Buitenlands stage Kostprijs  
Alpes Maritimes23 maart6 tot 13 april 670

Inbegrepen:

Verblijf op camping, gebruik infrastructuur en faciliteiten, begeleiding

Niet inbegrepen

Vol pension 7d: €165
Transport heen/terug en ter plaatse: transport wordt voorzien onder de deelnemers dmv carpooling (per 3 in een auto kost het ongeveer €150 per persoon).

GROEPSGROOTTE

Min 4p - max 6p per lesgever


CANYONING MATERIAAL

Benodigd materiaal voor de opleiding:

Helm met fluitje, Canyongordel met leeflijnen (waarvan minstens 1 schroefmusketon), canyonzak, waterdichte ton, EHBO set, 2 HMS musketons, 1 klikmusketon, 2 achten, 1 bandsling (min 100cm), 1 prusik (1m), canyoningmes, 2 keer schroefmusketon en 1 HMS musketon, valdotain met schroef en HMS musketon, basic, borstharnas, croll, microtraxion, 2 katrollen, 60m touw

Op de eerste techniekdag wordt al het benodigde materiaal overlopen en wat je best kan kopen. Tijdens die techniekdag kan je nog materiaal van de X-Academy gebruiken.

Onze nieuwsbrief

Boek je canyon avontuur