Xac Hero Klein 11

Over ons

MISSIE

X-Academy stelt zich tot doel de canyoning-sport te promoten en opleidingen te voorzien voor beginnende, ervaren en professionele canyoneers.

HET ONTSTAAN VAN DE X-ACADEMY

Jeroen Schurmans en Helena Debedts (zaakvoerders van LifeLong Exploring) gidsen sinds 1999 doorheen de prachtige canyons van de Spaanse Pyreneeën. Canyoning was toen nog helemaal niet bekend en enkel de meest nieuwsgierige bergsporters waagden zich aan een canyoning-initiatie. Door zijn toegankelijkheid en speelse karakter van de sport, werd canyoning doorheen de jaren snel populairder en groeide het aantal deelnemers enorm.

In 2004 besloten Jeroen en Helena een eigen canyoning-bedrijf op te richten: X-Adventure. Samen met Maarten Simons (Veiligheidscoördinator bij LifeLong Exploring) vormden zij de eerste drie hoofdgidsen van X-Adventure. X-Adventure, dat begon als een canyoning-gidsenbureau voor andere touroperators, groeide ieder jaar en behaalde in 2011 zijn eigen reislicentie. Sindsdien is X-Adventure zelf touroperator.

Het aantal deelnemers voor de pure canyoning-vakanties bij X-Adventure verdubbelde bijna jaarlijks sinds de oprichting. Er was dus nood aan een manier om de canyoning-kennis en ervaring door te geven aan nieuwe gidsen. Op deze organische manier ontstond de X-Academy.

HET X-ACADEMY NETWERK

De oprichters en instructeurs van X-Academy zijn Licentiaten in de Lichamelijke Opvoeding met verscheidene outdoor- en bergsportdiploma's. Hun sportieve achtergrond en jaren praktijkervaring als canyoning-gids vormen de kern van het kwalitatieve canyoning-opleidingscentrum:

18 jaar praktijkervaring als commerciële canyoning-gidsen
Meer dan 10.000 canyoning initianten werden sinds de oprichting door meer dan 120 verschillende canyons begeleid

Meer dan 150 canyoning-gidsen werden opgeleid en begeleid tijdens hun gidsen-loopbaan

Op basis van nauwkeurige incident- en ongevallenrapporteringen, veiligheidsvergaderingen en een goed werkende "technische cel" schaven wij telkens opnieuw onze opleidingen bij.

De X-Academy is een erkende club van de Klim en Bergsport Federetatie (KBF vzw) en werkt binnen de Vlaamse bergsport federatie zeer actief mee aan het uitbouwen van de bergsport discipline Canyoning.

Binnen de Vlaamse Trainerschool (VTS) bouwen we mee aan de door Bloso erkende “Canyoning Initiator”-opleiding. Onze Canyoning Gids opleiding is door Bloso, de VTS en het KBF erkend.

De X-Academy is door het BACP (Benelux Association of Canyoning Professionals) erkend als Canyoning Gids opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen we onze studenten een opleidingstraject tot professioneel Canyoning gids aanbieden. Op Europees vlak werken we samen met het BACP en het ECOE (European Confederation of Outdoor Employers) aan een algemene Europese erkenning voor professionele Canyoning Gidsen.

HET X-ACADEMY TEAM

Jeroen en Dries Schurmans vormen het dagelijks bestuur van de X-Academy. Zij staan in voor de communicatie met de cursisten, zij verwerken de cursussen en verzorgen de logistieke organisatie van alle opleidingen. Samen met Maarten Simons (Veiligheidscoördinator) waken zij over de technische inhoud en de veiligheid van de opleidingen. Voor de organisatie en begeleiding van de opleidingen kunnen ze rekenen op een gemotiveerd team van Instructoren en gidsen.


Xac Hero Klein 5

Wil je meer weten?

Onze nieuwsbrief

Boek je canyon avontuur