Adventure-reis-Spanje

Back to Nature

Natuur en Avontuur

Dit concept is gemaakt voor middelbare scholen die tijdens hun schoolreis/GWP op een educatieve manier actief bezig willen zijn in de natuur. Naast sensationele activiteiten zoals canyoning en via ferrata, wordt er ook gewerkt rond natuur, ecologie en de impact van onze maatschappij op de natuur. Samenwerken, zelfontplooiing en respect voor elkaar en de natuur zullen de rode draad zijn doorheen de hele week. Om deze doelstellingen te vervuldegen trekken we naar de laatste streken met ongerepte natuur in West Europa.

Er zijn verschillende programma's mogelijk met elke hun eigen activiteitenpakket en centraal thema. Je kan kiezen uit een van die programma’s of je kan zelf je activiteitenpakket samenstellen op maat van jullie school en budget. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Locatie

Net voorbij de Frans-Spaanse grens, centraal in de Spaanse Pyreneeën, ligt het Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido (Unesco werelderfgoed). Net ten zuiden hiervan ligt onze uitvalsbasis in Escalona. 

Je verblijft midden in de bergen op een nette camping met bungalows waar wij een eigen X-kamp hebben gebouwd, het X-kamp ligt naast een groot speelterrein met voetbal- en volleybalveld.

Het kamp heeft een gezellige kampbar met grote kussenhoek, hangstoeltjes en -matten, een ruime eettent met terras en veel slaapmogelijkheden.

Waarom kiezen voor het Natuur & Avontuur programma

  • Nederlandstalige begeleiding door gekwalificeerde gidsen
  • De studenten leren tijdens workshops meer over ecologie, natuurbehoud en nog veel meer
  • Wij regelen alles ter plaatse
  • Veiligheid is steeds de hoogste prioriteit
  • We nemen jullie mee op avontuur naar één van de laatste ongerepte natuurgebieden van Europa

Programma

Dag 1    Aankomst & Adventure Skills: workshops, oefeningen en spelen rond survival, trekking, kaartlezen,… De perfecte voorbereiding voor een meerdaagse trektocht.

Dag 2    2 daagse trekking door het nationaal park van Ordesa met overnachting in de bergen.

Dag 3    2 daagse trekking door het nationaal park van Ordesa.

Dag 4    voormiddag Water Crossing: initiatie in de bergsporten met daarna een parcours langs en over de rivier. I de namiddag voorzien we Workshop rond ecologie en awareness Games: workshops rond natuur, ecologie  en zelfontplooiing met bewustmakingsspelen. 

Dag 5    Canyoning: de meest sensationele activiteit van de week! We dalen de rivier af door de kloof en gaan springen, glijden, klimmen, kruipen en rappellen.

Dag 6    Via Ferrata: langs een stevige kabel nemen we een pad tot de top, met verschillende apenbruggen. We klimmen ook langs de rots en over ladders.

’s avonds Vertrek naar huis.

Programma

Dag 1    Aankomst & Bergsporttechnieken: een initiatie in de bergsporten met een parcours langs en over het water en verschillende soorten rappels.

Dag 2    Via Ferrata: langs een stevige kabel nemen we een pad tot de top, met verschillende apenbruggen. We klimmen ook langs de rots en over ladders.

Dag 3    X-Games: in kleine groepjes wordt er om de Adventure Trophy gestreden. Tijdens de dag worden er verschillende workshops gegeven over de natuur, survival, kaartlezen,… Die kennis hebben de leerlingen nodig om de proeven tot een goed einde te brengen.

Dag 4    Trektocht door het nationaal park met optioneel overnachting in de wildernis.

Dag 5    Canyoning: de meest sensationele activiteit van de week! We dalen de rivier af door de kloof en gaan springen, glijden, klimmen, kruipen en rappellen.

Dag 6    voormiddag Rotsklimmen en in de namiddag Eco Workshop & Awareness Games: workshops rond natuur, ecologie  en zelfontplooiing met bewustmakingsspelen. 

’s avonds Vertrek naar huis.

Programma

Dag 1    Aankomst & Bergsporttechnieken: een initiatie in de bergsporten met een parcours langs en over het water en verschillende soorten rappels.

Dag 2   Canyoning: de meest sensationele activiteit van de week! We dalen de rivier af door de kloof en gaan springen, glijden, klimmen, kruipen en rappellen. De Explorer canyon

Dag 3   Voormiddag Rotsklimmen en in de namiddag Eco Workshop & Awareness Games: workshops rond natuur, ecologie  en zelfontplooiing met bewustmakingsspelen. 

Dag 4    Rafting (1/2 dag): met een raft boot wordt een kolkende rivier afgedaald (Spaanse begeleiding, Engelstalig)

Dag 5    Canyoning: Aqualibi canyon, in deze canyon staat springen en glijden centraal.

Dag 6    X-Games: in kleine groepjes wordt er om de Adventure Trophy gestreden. Tijdens de dag worden er verschillende workshops gegeven over de natuur, survival, kaartlezen,… Die kennis hebben de leerlingen nodig om de proeven tot een goed einde te brengen.

’s avonds Vertrek naar huis.

Programma

Dag 1    Aankomst & Adventure Skills: workshops, oefeningen en spelen rond survival, trekking, kaartlezen,… De perfecte voorbereiding voor een meerdaagse trektocht.

Dag 2    2-daagse trekking door het nationaal park met tussendoor yoga en meditatieoefeningen. Er wordt vooral gewerkt rond innerlijke rust en kracht met een overnachting onder de sterrenhemel.

Dag 3    Vervolg 2-daagse trekking. Deze dag staan bewustwording van de natuur, ecologie en onze impact op de natuur centraal.

Dag 4    Bergsporttechnieken: een initiatie in de bergsporten met een parcours langs en over het water en verschillende soorten rappels.

Dag 5    Canyoning: de meest sensationele activiteit van de week! We dalen de rivier af door de kloof en gaan springen, glijden, klimmen, kruipen en rappellen.

Dag 6    Via Ferrata: langs een stevige kabel nemen we een pad tot de top, met verschillende apenbruggen. We klimmen ook langs de rots en over ladders.

’s avonds Vertrek naar huis.

Stel zelf je reis samen

Vind je de activiteiten interessant, maar zou je bijvoorbeeld een rustdag willen inplannen of een cultureel bezoek naar één van de middeleeuwse dorpen of een klooster? Door onze grote kennis van de regio is het allemaal mogelijk en kunnen we samen met jou de perfecte schoolreis organiseren!

Data

Vanaf midden maart tot midden oktober kunnen we buitensport stages organiseren.

6-daags activiteitenporgramma: van zondagochtend (vertrek in België zaterdagavond) tot vrijdagavond (zaterdagochtend terug in België). Andere aankomstdagen zijn ook mogelijk.
5-daags activiteitenprogramma: van maandagochtend (vertrek in België zondagavond) tot vrijdagavond (zaterdag ochtend terug in België). Andere aankomstdagen zijn ook mogelijk.
Maar het is ook mogelijk om een langere of kortere periode te komen.

Logement

Er zijn verschillende logementtypes mogelijk voor de schoolstages gaande van basic tot luxueuze slaap accommodatie.

Basic tent: 4-persoonstenten, waarbij de studenten per 2 in een slaapcompartiment slapen
Luxe tent: tent met lattenbodem, matras, verlichting en elektriciteit
Bungalow
Hotel
vakantiehuisjes
Samen bekijken we wat de beste optie is voor jullie school.

Eten

Er kan gekozen worden voor Vol Pension, bestaande uit ontbijt, lunchpakket, voor-, hoofd- en nagerecht.De maaltijden worden met liefde bereidt door ons eigen keukenteam.

Maar het is ook mogelijk om een eigen kookteam mee te nemen die onze keuken gebruiken. Verder is het ook mogelijk om op restaurant te gaan eten en zo de Spaanse keuken te ervaren.

Samen bekijken we wat de beste optie is voor jullie school.

Transport

Afhankelijk van de grote van de groep en de specifieke wensen zijn er verschillende transportmogelijkheden

Met de bus: daarbij kan er gekozen worden om met onze busmaatschappij samen te werken of met een eigen busmaatschappij.
Met minibusjes
met het vliegtuig
Samen met jullie bekijken we wat de beste en goedkoopste optie is voor jullie school.

Wil je meer weten?

Onze nieuwsbrief

Boek je canyon avontuur