22 Hero Klein

Reviews

Wat de leerkrachten en docenten zeggen...

We laten ze graag zelf aan het woord. Hier lees je de ervaring van de scholen.

 • N. Tombeux - Artevelde Hogeschool

  N. Tombeux - Artevelde Hogeschool

  Elk jaar sluiten we onze opleiding af met een canyoningstage in de Pyreneeën verzorgd door X-Adventure.  Van onze studenten bewegingsrecreatie optie outdoor verwachten we dat ze zich bekwamen in een aantal outdoorsporten als gids.  

   Door de nauwe samenwerking met X-Adventure behalen heel wat van onze studenten het beroepsdiploma als canyoninggids.  Getalenteerde studenten krijgen ook de kans dit diploma in een versneld traject, dat deels gesponsord wordt door het bedrijf, te behalen.  
   
  De afstemming met de kampverantwoordelijke ter plaatse zorgt steeds voor een programma op maat. Zo garanderen ze de meest kwaliteitsvolle stage voor onze studenten.

 • S. Maes - Broederschool Biotechnische en Sport

  S. Maes - Broederschool Biotechnische en Sport

  Reeds jaren kiest onze school voor X-Adventure als partner voor de buitensportstage voor onze derde graad Lichamelijke Opvoeding en Sport. De expertise en het enthousiasme van de monitoren maken de week telkens tot een succes. Voor veel van onze leerlingen is dit een eerste, aangename kennismaking met uitdagende bergsportactiviteiten in een prachtig landschap. Top!

 • L. Speleers - Hogeschool Gent

  L. Speleers - Hogeschool Gent

  Sinds 2012 organiseren wij jaarlijks in samenwerking met X-Adventure onze buitenlandse outdoor stage in de Spaanse Pyreneeën. Via deze stage laten we onze 2de jaars BR-LO studenten uitgebreid kennismaken met de outdoor en bergsport sector. X-Adventure’s expertise en erkende professionele outdoor opleidingen biedt onze studenten de mogelijkheid om de nodige diploma’s te behalen om later ook in deze sector aan de slag te kunnen. Wij appreciëren dat de instructeurs Nederlandstalig zijn en dat ze sterk focussen op het aanleren van veiligheidssystemen die een bruikbare tool zijn voor iedere LO-leerkracht die naar buiten trekt met zijn klas. Jaarlijks omschrijven onze studenten het als een onvergetelijke stage, met een top-team in een prachtige natuur.

 • L. Decloedt - Vives Hogeschool Torhout

  L. Decloedt - Vives Hogeschool Torhout

  Voor onze studenten Lichamelijke opvoeding met optie outdoor en coast is de canyoningstage in de Spaanse Pyreneeën een mooie afsluiter van hun opleiding. De totaal nieuwe outdoor omgeving met de machtige canyons maken dit elk jaar tot een unieke belevenis. We zien het als een must voor onze toekomstige outdoorbegeleiders om dit ervaren te hebben. Door de samenwerking met X-adventure krijgen de studenten een opleiding tot canyoning assistent guide en zijn er mogelijkheden voor de geïnteresseerde outdoorstudent om door te groeien. X-adventure is ook een Belgische organisatie waardoor de communicatie en het inschatten van de noden voor beide partijen gemakkelijker op elkaar afgestemd kunnen worden. De monitoren hebben kennis van zaken, de kampplaats is verzorgd en de sfeer is OK. 

 • J. Tormans - GO! Atheneum Etterbeek

  J. Tormans - GO! Atheneum Etterbeek

  Al verschillende jaren organiseren wij zelf een GWP Survival voor onze vierde jaars, de week voor de paasvakantie. Via, via zijn wij met onze school, 140 leerlingen en 16 begeleiders, terecht gekomen bij X-Adventure. 

  Het eerste wat ons opviel, was de professionaliteit dat ze uitstraalde. Na elk voorbereidend gesprek dat wij met hen hadden, werd dit meer en meer duidelijker. 

  Bij aankomst staat gans het tentendorp al opgesteld en worden wij verwelkomd door de gepassioneerde canyoneers van X-Adventure. Per canyoneer nemen zij 16 leerlingen onder hun hoede en verkennen zij het tentendorp en leggen de leerlingen de spelregels uit. Als begeleiders van de school kunnen wij kiezen of wij mee deelnemen aan de activiteiten of niet. Maar omdat wij ook allemaal gebeten zijn door de natuur gaan wij samen mee met de leerlingen op avontuur. Elke avond kregen wij een briefing zodat wij op voorhand weten wat er de dag nadien staat te gebeuren. De dag zelf kregen de leerlingen, per groep, hun briefing van de persoonlijke canyoneer om dan te vertrekken naar de verschillende kloven in het ongelooflijk Ordesa gebergte.

  Ter plaatsen was er ook een professionele kok mee die elke dag een uitgebreid ontbijt en het avondeten voor ons klaar maakte. Ons lunchpakket moesten wij zelf klaarmaken om mee te nemen op activiteit. Omdat wij met een divers publiek zitten op school was het voor hen ook geen probleem om voor de veganisten en moslims te koken. En er was genoeg voor iedereen. Na elke activiteit, stond er ook een vieruurtje klaar om de eerste honger te stillen. 

  Na die week bevragen wij de leerlingen met een enquête over de activiteiten, logies en eten.  Voor meer dan 90 % van de leerlingen was het een ongelooflijke ervaringen en vele hebben hun grenzen kunnen verleggen tijdens die week. 

  X-Adventure is een top organisatie voor scholen  die van uitdagingen houden. 

Onze nieuwsbrief