home
X-Academy techniek training Canyoning Guide techniek workshop

CANYONING TREFFENS

Een canyoning treffen is een samenkomst van een groep canyoneers die een regio gaan verkennen en de mooiste canyons gaan opzoeken. 's Avonds wordt er samen gezeten en plannen gesmeed over de canyon die ze de dag erna gaan doen. Elke dag wordt er in kleine groepjes en ieder op zijn niveau nieuwe canyons afgedaald. Een canyon treffen is geen opleiding en iedereen moet daarvoor een bepaald canyontechnisch niveau (minimum canyoneer rope 1) hebben. Er zijn dan ook geen instructeurs die meegaan. Natuurlijk wordt er wel ondersteuning geboden vanuit de X-Academy met hun rijke kennis over de regio.

Dit jaar worden er 2 X-Academy treffens georganiseerd. Het jaarlijkse treffen in de Alpes-Maritimes, Frankrijk. Dit jaar organiseren we ook een treffen in in de Spaanse Pyreneeën, meer belpaald Escalona

PERIODE

Alpes-Maritmes, Frankrijk

8 - 15 April

Escalona, Spanje

20-27 mei

LOCATIE

Alpes-Maritimes (Frankrijk)

Saint-Laurent du Var (nabij Nice)

Camping Magali

Escalona Spanje

Camping valle Anisclo, Puyarruego

TOELATINGSVOORWAARDEN

De deelnemer is in het bezit van het Canyoneer Rope 1 diploma of heeft voldoende zelfstandig canyoning ervaring. Let op: dit is geen begeleide reis of opleiding, daardoor dient de delnemer zelfstandig een canyon te kunnen afdalen.

De deelnemer dient over een geldige canyoning verzekering te beschikken (KBF verzekering)

KOSTPRIJS

€100

Inbegrepen; 7 nachten verblijf, verblijfstax, omkadering en informatie

Niet inbegrepen: Vervoer van/naar Alpes-Maritmes (Escalona), vervoer ter plaatse, volledige canyon uitrusting alsook touwen, eigen slaaptent, maaltijden

Opties:

  • Vol Pension: € 135.
  • Transport België-Nice (Escalona) + transport ter plaatse naar de canyons: zelf te voorzien onder de deelnemers dmv carpooling, per 3 in een auto kost het ongeveer €150 per persoon.

INSCHRIJVEN